Mandala thangkák

Ez a csodálatos mandala thangka gyűjtemény olyan kézzel festett nepáli buddhista mandalákat tartalmaz, amelyeket hagyományosan kiváló minőségű nepáli brokátba foglaltak, ezzel thangka formában elkészítve őket (szokás még thanka vagy tanka formában is írni). A mandala thangka azonnal falra akasztható, ezzel harmonizálva a helyiséget ahová kihelyezed. Minden termék egyedileg kerül befényképezésre a Samadhi Shopban, így pontosan a megjelenített thangkát van lehetőséged megvásárolni.

A szanszkrit mandala közép és kör, vagy körben forog jelentéssel bír, de értelemszerűen szent centrumként is felfogható. A középponttal bíró kör maga a kozmosz, benne a mozdulatlan kerékaggyal, a nirvánával, és körülötte a létkörforgással (sz: samsāra), a világgal.

A buddhista mandala elsősorban a Buddha lényegiség képszerű megjelenítéseként értelmezhető, mely a gyakorlót mindig a saját belső központja felé vezeti. A mandala minden kis részlete nagyon mély szimbolikával bír. A buddhista mandalákban mindig a buddhaság ereje nyilvánul meg. Ha többet szeretnél tudni a témáról, a mandala festmények szimbolikájáról itt olvashatsz egy nagyszerű bejegyzést: A mandala jelképrendszere és használata.

Minden mandala thangka tekercselve, nagy ütésállóságú hengerben kerül átadásra a futárnak, így a kiszállítás során nem sérülhet meg.

Valamennyi mandala thangka a tibeti buddhista tradíciók szerinti áldásban részesült.

Mind a(z) 11 találat megjelenítve