Buddhista imazászló

Valamennyi általunk forgalmazott nepáli és tibeti buddhista imazászló alkalmas akár kül- akár beltéri használatra. A hagyományos szélparipa és Buddha imazászlók mellett találhatsz egyedi tibeti nyolc szerencsejeles, Gyógyító Buddha, PEACE (béke) feliratos, és a tradícióktól némileg elrugaszkodó, modernebb vonalat képviselő 7 csakra szimbólumos imazászlót is.

Az imazászlót teheted akár az ablakba, az erkélyedre, vagy a kertedbe is. Sokan beltérben, például gyógyító vagy meditációs szobákban is használják.

Az imazászló a tibeti elgondolás szerint, a széllel érintkezve tovább adja a rajta található szimbólumok, imák, és mantrák energiáját, ezáltal környezetüket is harmonizálják. Így ahogy a szél meglebegteti a zászlót, a környező tér megtisztul és felszentelésre kerül a mantrák által. Ezért is találhatsz rengeteg imazászlót buddhista erőhelyeken, sztúpák és kolostorok környezetében. Hagyományosan az imazászlón található szövegek Padmaszambhavától (Guru Rinpocsétől), Csenrézitől, és Mandzsusrítől származnak.
A tradicionális imazászló
A tradicionális imazászló sor öt különböző színt tartalmaz, amely az Univerzumot alkotó öt elemet szimbolizálja: kék, fehér, piros, zöld és sárga. A kék szín a teret szimbolizálja, a zöld a levegőt és a szelet, a piros a tüzet, a fehér a vizet és a sárga pedig a földet. A tibeti gyógymódok szerint az egészség az öt elem egyensúlyban tartásával érhető el.

Az imazászlókkal tisztelettel kell bánni. Ne tegyük azokat földre, és elhasználódásuk esetén csak elégetésükkel szabad megsemmisíteni őket.

Összesen 1 találat